Master of Music

  • Master
  • Voltijd
Sunrise concert4.jpg

Master of Music

Overzicht

De Master of Music aan het Prins Claus Conservatorium is een innovatieve masteropleiding voor getalenteerde, gepassioneerde en maatschappelijk betrokken studenten. Je kunt kiezen uit verschillende studieroutes: Classical Music, New York Jazz, New Audiences & Innovative Practice (NAIP).

Je beroepspraktijk als musicus staat centraal in ons programma. Door prestaties, ondernemerschap en onderzoek te integreren, bereidt het programma je voor op het beroep op het hoogste niveau en om in te spelen op de uitdagingen en kansen in de maatschappij.

Waarom kiezen voor deze opleiding?

Wij zijn een professionele leergemeenschap die getalenteerde musici uitdaagt zich te ontwikkelen tot competente en maatschappelijk betrokken professionals. Als creatieve makers zijn zij in staat innovatieve concepten te ontwikkelen en deze om te zetten in artistieke, betekenisvolle muzikale producten en diensten. Dit is hoe onze leergemeenschap mensen en de samenleving verbindt en verrijkt. De Master of Music leidt geëngageerde, eersteklas musici op met verschillende culturele en muzikale achtergronden. Ons doel is je te helpen je talent te ontwikkelen en te delen, en samen de wereld in beweging te brengen!

Over deze studie

Je beroepspraktijk als kunstenaar staat bij ons centraal en dat kun je realiseren door middel van ons geïntegreerde leersysteem. Een deskundig team van docenten/coaches zorgt voor begeleiding en beoordeling tijdens je studie. Onder onze begeleiding bepaal je je persoonlijke studietraject, zoals uitgewerkt in je studieplan.

Het curriculum is opgebouwd rond de drie hoofdvakken: 

  • Prestaties
  • Praktijkgericht onderzoek
  • Ondernemerschap

Deze drie cursussen vormen samen je hoofdvak, dat Professional Practice wordt genoemd. De ontwikkeling van je eigen beroepspraktijk vormt de basis van je studie binnen deze vakken. Voor Classical Music, New York Jazz en New Audiences & Innovative Practice zijn er specifieke vakken.

Daarnaast bieden we Open Modules aan, waarmee je je principiële studie vorm kunt geven of kunt verbreden. Dit kunnen lessen zijn binnen je studieroute, lessen uit andere studieroutes, zelfbedachte projecten of extramurale activiteiten. Verder is er een mentorprogramma om je te begeleiden bij de praktische en filosofische aspecten van het reflecteren op de voortgang en richting van je hoofdvak.

Algemene informatie Master of Music

De superieure muzikale en uitvoerende competentie van een student is gebaseerd op kennis van technische en interpretatieve vaardigheden in muziek. Deze dienen als basis voor hun vermogen om op te treden als ensemblemusicus, solist, artistiek medewerker, schepper of leider. Elke student bepaalt zijn of haar eigen specifieke gebied van professionele ontwikkeling, als zanger of instrumentalist, als componist, improvisator, arrangeur, leider of dirigent.

Het Master of Music programma bevordert artistieke prestaties binnen een spectrum van vormen, contexten en media. Studenten ontwikkelen een sterk gevoel van artistieke identiteit dat hun bewustzijn van vroegere en huidige ontwikkelingen in de muziek, andere kunstdisciplines en de maatschappij weerspiegelt.

Toelatingseisen

De Master of Music is het vervolg op de Bachelor of Music, zowel nationaal als internationaal. Doelgroepen voor toelating zijn recent afgestudeerde Nederlandse en internationale Bachelorstudenten Muziek. De Master of Music kan ook interessant zijn voor kandidaten die al enige jaren werkzaam zijn in het werkveld.

Alle kandidaten moeten beschikken over overtuigende muzikale en artistieke capaciteiten, een onderzoekende en ruimdenkende studiehouding, onderzoekend en innovatief, zelfstandig en reflectief, en professionele en intellectuele capaciteiten op het niveau van het hoger onderwijs. Bekijk de algemene info aanmelding en toelatingseisen van de Hanzehogeschool Groningen.

Daarnaast willen kandidaten een actieve bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de beroepspraktijk en zich verdiepen in de betekenis van de muziekpraktijk voor de maatschappij.

Toelatingsproces

Om je aan te melden voor de Master of Music is het volgende vereist:

  1. Aanmelden via Studielink
    De deadline voor aanmelden is 1 maart. Ga naar www.studielink.nl en kies M Music. Hierna ontvang je een e-mail van Hanze Apply/Osiris om je aanmelding voor de auditie af te ronden. Hanze Apply/Osiris is de plek waar je je studierichting en instrument selecteert en waar je documenten en YouTube-links uploadt (indien nodig).

    Curriculum vitae
  2. Upload een CV (max. 2 pagina's in PDF-formaat) met alles wat je normaal gesproken in zo'n document opschrijft. Bekijk 'Alles wat je moet weten over het toelatingsexamen' hieronder voor meer informatie en inhoudelijke tips.
     
  3. Studieplan
    Beschrijf je ideale carrière als musicus en de manier waarop je die tijdens je studie wilt aanpakken. Het studieplan (max. 2 pagina's in PDF-formaat) is de rode draad die je plannen verbindt met de eisen van onze masteropleiding en met je toekomstige carrière. Het maakt je persoonlijke, flexibele studietraject expliciet en dient als basis voor een discussie over je leerdoelen. Bekijk 'Alles wat je moet weten over het toelatingsexamen' hieronder voor meer informatie en inhoudelijke tips.
     
  4. Voorselectie
    Voor de volgende instrumenten hebben we een voorselectie voorafgaand aan de audities:  
    - Classical Music: viool, zang en piano
    - New York Jazz: alle instrumenten

    Voor deze voorselectie vragen we je om 3 YouTube-video's te uploaden waarop je verschillende stukken in verschillende stijlen speelt. Dit mogen dezelfde stukken zijn die je tijdens de auditie wilt spelen. Naast deze video's moet je ook een video uploaden waarin je jezelf voorstelt (max. 2 minuten). Let op: alle video's moeten recent zijn opgenomen en je moet herkenbaar zijn. Twee weken voor de auditiedatum ontvang je een e-mail waarin staat of je door de voorselectie bent gekomen en wordt uitgenodigd voor de auditie.
     
  5. Eisen Engels
    Als onderdeel van je inschrijving moet je een Engels certificaat uploaden met een minimale IELTS score van 6.0 zonder subscores lager dan 6.0 (of een equivalent op vergelijkbare taaltesten zoals TOEFL, Cambridge ESOL etc). Bekijk de algemene info aanmeld- en toelatingseisen van de Hanzehogeschool Groningen.

Alles wat je moet weten over het toelatingsexamen

Vragen?

Contact