Fie Schouten resident in het Van Doesburghuis 2025

  • Nieuws
Fie Schouten

Fie Schouten, hoofdvakdocent en basklarinettist/componist, neemt in 2025 tijdelijk intrek in de beroemde atelierwoning het Van Doesburghuis in Meudon-Parijs. Hier gaat ze werken aan het verdiepen van haar project.

Fie is gespecialiseerd in nieuwe muziek en in de lage klarinetten. Ze is artistiek leider van het Basklarinet Festijn. Tijdens haar residentie werkt ze aan de compositie Free Space, dat gebaseerd is op het boek Espèces d’Espace / Ruimten rondom van Georges Perec. Het verblijf in Meudon stelt haar in staat om intensief samen te werken met de Franse componisten Jérôme Combier en Kerwin Rolland. Fie neemt haar intrek in de atelierwoning in de maanden juli en augustus 2025.

Over het Van Doesburghuis

Dit huis is de voormalige woning van het kunstenaarsduo Theo en Nelly van Doesburg. Het wordt sinds 2017 beschikbaar gesteld aan kunstenaars die werkzaam zijn op de vele gebieden waarbinnen Theo en Nelly van Doesburg actief waren: architectuur, beeldende kunst, literatuur, muziek, vormgeving en podiumkunsten.

De residentie is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse cultuurfondsen: het Fonds Podiumkunsten, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Filmfonds, het Mondriaan Fonds en het Nederlands Letterenfonds.